top of page

Leonie Meijer (Rotterdam, 1985)

 

schildert, zingt en componeert. De binnenwereld van de mens wordt vertaald op doek naar aansprekende figuren, zowel abstract als meer realistisch, maar altijd met een vervreemdende kant. Naast het figuratieve richt Leonie zich op abstract werk. 

Opgroeiende te Bleiswijk, vlakbij Rotterdam, was moderne kunst al sinds haar prille jeugd een enorme fascinatie; een manier om uit het dagelijkse leven te stappen in een droomwereld vol kleur, passie, mogelijkheden en fantasie. Niet alleen het werk maar ook de geschiedenis achter de kunstenaars hielden Leonie al op jonge leeftijd enorm bezig. Kunstenaars maakten de wereld mooier. 

Muziek en kunst vormen de twee hoofdlijnen in haar leven. Daar waar muziek meer de spotlight vangt in een succesvolle carrière die inmiddels al ruim 10 jaar bezig is, is het schilderen iets dat zich in alle stilte in haar thuisatelier voltrekt. Leonie is op schildergebied autodidact. 

Leonie: "Menselijke emotie is wat mij drijft bij het schilderen net als bij het componeren van muziek. De vervreemdende meer abstracte kant is voor mij een innerlijke noodzaak. Als een vervreemdend beeld herkenbare menselijke emotie kan oproepen, dan kan ik pas tevreden zijn."

901e3bb4-c727-45b9-9356-6b5d5cbd476a.jpg
bottom of page